Μετά την απονομή της τιμητικής διάκρισης για την καινοτομία στην ανάπτυξη πολιτιστικής κληρονομιάς στα Athens Start up Awards, ο κ.Θέμης Μαλτέζος, Digital Marketing Manager της εταιρείας Eucosmia έδωσε την ακόλουθη συνέντευξη στην Real:

Μιλήστε μας για τη διάκρισή σας στη διοργάνωση Athens Startup Awards!

Η Athens Startup Awards είναι μια σημαντική διοργάνωση, που δίνει την ευκαιρία σε νέες επιχειρήσεις, να κριθούν για το πρωτοποριακό τους έργο. Η τιμητική διάκριση για την καινοτομία ανάπτυξης της Αθωνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, στη γκάμα προϊόντων EUCOSMIA, μας επιβεβαίωσε, ότι κάνουμε κάτι σωστά! Η πρωτοποριακή φιλοσοφία της εταιρείας, κρίθηκε και αναγνωρίστηκε, καθώς δίνει τη μοναδική ευκαιρία αξιοποίησης, πολύτιμης, γνώσης, που αποδίδεται στην ιπποκράτεια σχολή και εφαρμόζεται σε μια σύγχρονη σειρά καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης.

Από τον Ιπποκράτη στην ΕUCOSMIA! Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας σας;

Η συνταγή είναι μία: Ειλικρίνεια. Όραμά μας: Ένας καλύτερος κόσμος. Στόχος μας είναι να κάνουμε προσιτά και να εντάξουμε στην καθημερινή φροντίδα του μέσου καταναλωτή, προϊόντα με συνείδηση! Τα προϊόντα της EUCOSMIA είναι φυσικά και οργανικά, βασισμένα σε αυθεντικές συνταγές του Ιπποκράτη, του Ασκληπιού, του Γαληνού και άλλων, της βυζαντινής περιόδου, που διασώθηκαν στις μοναστηριακές βιβλιοθήκες. Παρασκευάζονται από οργανικές και βιολογικές πρώτες ύλες, στο αμόλυντο περιβάλλον του Αγίου Όρους, σε συνδυασμό με την επιστήμη, την τεχνολογία και τεχνογνωσία. Για την στελέχωση της ομάδας μας, επιστρατεύσαμε μελετητές, ερευνητές, ιατρούς, γεωπόνους, νέους ανθρώπους με το ίδιο όραμα και με εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση. Οι συνεργασίες μας με τα ελληνικά πανεπιστήμια Πατρών, Λάρισας, Θεσσαλονίκης αλλά και το ιταλικό πανεπιστήμιο Viterbo, δίνουν πολύτιμη στήριξη στο έργο μας.

Τι είναι τα ΔΟΚΙΜΟΝ;

Πρόκειται για μια σοφή σειρά! Εξ’ ού και το slogan της: Η φροντίδα σας… πιο σοφή από ποτέ. Παρασκευάζονται από βιολογικά βότανα, με την πιστοποίηση του ΕΟΦ. Ο συνδυασμός έρευνας, υπερσύγχρονης τεχνολογίας και αρχαίας γνώσης δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Η σειρά περλαμβάνει: Κρέμες φαρμακευτικής κοσμετολογίας, κηραλοιφές, κρέμες προσώπου & χεριών, σαμπουάν και μαλακτικά, αρώματα βοτάνων

Ποια είναι τα επόμενα επιχειρηματικά βήματά σας;

Η EUCOSMIA έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με ελληνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως είναι η εταιρεία Galenica Α.Ε., ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει να αναπτύσσονται δυναμικά, συνεργασίες με εταιρείες σε Αυστραλία, Ρουμανία, Κίνα, Κύπρο, Γαλλία, Ρωσία. Όριό μας; Ο κόσμος! Κι αυτό γιατί πιστεύουμε στη δύναμη και στην αλήθεια των προϊόντων μας. Η σοφία της φύσης, η πανάρχαια, δοκιμασμένη γνώση, το μεγάλο μας όραμα, στις υπηρεσίες σας ενός καλύτερου κόσμου. eucosmia dokimon