Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ξεκινάμε την έρευνα αγοράς  για να επιλέξουμε δώρα που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας. Η διαδικασία αν και είναι ευχάριστη και απολαυστική σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και να μας αγχώσει καθώς δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση να αγοράσεις εκείνο το δώρο που ανοίγοντάς το ο παραλήπτης  του θα χαμογελάσει ικανοποιημένος.

Ποια είναι άραγε εκείνα τα κριτήρια που ένα δώρο το κάνουν ιδανικό;

Σίγουρα δεν είναι η οικονομική του αξία  αλλά ούτε και το μέγεθός του. Ένα δώρο έχει μεγάλη αξία όταν είναι αγορασμένο με πολλή αγάπη, όταν είναι αγορασμένο με τα κριτήρια εκείνου που θα το χαρίσουμε και όχι με τα δικά μας και όταν είναι αποτέλεσμα μιας καλής έρευνας αγοράς.

Διότι σίγουρα έχει πρωταρχική σημασία να αγαπάμε εκείνον για τον οποίο το αγοράζουμε, έχει τεράστια αξία να το επιλέγουμε με τα δικά του κριτήρια αλλά τελικά εκείνο που θα καθορίσει την επιτυχία του δώρου είναι και η ποιότητά του. Έτσι λοιπόν κάντε μια καλή  έρευνα αγοράς  πριν φτάσετε στο ταμείο. Εμείς πάντως σας δίνουμε ορισμένες συμβουλές σχετικά με όσα θα πρέπει να αποφύγετε αλλά και κάποιες ιδέες για αγορές  που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των αγαπημένων σας.

– Σκέψου τον τρόπο που ντύνεται στην καθημερινότητά του ο αγαπημένος σου φίλος πριν επιλέξεις να του κάνεις δώρο  ένα ρούχο.

-Απέφυγε να του αγοράσεις παπούτσια γιατί είναι δύσκολο να πετύχεις το σωστό νούμερο (αφού μερικές φορές εξαρτάται από τη φόρμα του παπουτσιού).

-Ένα ωραίο ημερολόγιο τσέπης είναι ιδανικό δώρο για ανθρώπους που έχουν μια καθημερινότητα που απαιτεί οργάνωση και πρόγραμμα.

-Το αφρόλουτρο  που προέρχεται από βότανα του Αγίου Όρους και μέλι σίγουρα θα είναι ένα δώρο που θα συνδεθεί με απολαυστικές καθημερινές στιγμές. Κάθε φορά που το μπάνιο του αγαπημένου σας ή της αγαπημένης σας θα πλημμυρίζει με τα αρώματα της φύσης θα σας θυμάται με χαρά. Συνδύασέ το με το κατάλληλο σαμπουάν και την ιδανική μαλακτική κρέμα από τη σειρά ΔΟΚΙΜΟΝ.

-Μελέτησε το σπίτι του φίλου σου πριν αγοράσεις κάτι διακοσμητικό. Φρόντισε να είναι στη δική του φιλοσοφία διακόσμησης και όχι στη δική σου.

-Το  Καθαριστικό ζελέ χεριών Εχινάτσεα, με την ήπια αντισηπτική και αντιβακτηριακή δράση και  το υπέροχο  άρωμα, είναι ένα δώρο που θα το έχει καθημερινά πάνω στο γραφείο του. Αν το συνδυάσετε και με την κρέμα χεριών καλέντουλα και μέλι που προσφέρει απαλότητα από τις πρώτες εφαρμογές θα είναι ένα δώρο σίγουρα χρήσιμο και αποτελεσματικό.  

-Το άρωμα είναι κάτι πολύ προσωπικό και δύσκολα θα πετύχεις αυτό που θα ταιριάζει σ’ εκείνον που θα το χαρίσεις.

Μια ασφαλής επιλογή είναι σίγουρα το γούρι αλλά παράλληλα δείχνει οτι δεν “βασανίστηκες» πολύ για να επιλέξεις δώρο.

Οι προπληρωμένες κάρτες αγορών  είναι για σένα μια εύκολη λύση  αλλά φανερώνουν οτι δεν ασχολήθηκες πολύ με το θέμα.

Αν το δώρο είναι για την καλή σου ή τον καλό σου τότε ναι…ψάξε για ένα ωραίο κόσμημα. Είναι ένα δώρο που έχει συναισθηματική αξία.

Μια καλή κρέμα ημέρας όπως η καλέντουλα και μέλι από τη σειρά ΔΟΚΙΜΟΝ  που προσφέρει απαλότητα και βαθιά ενυδάτωση θα δώσει χαρά σε κάθε γυναίκα που της αρέσει να φροντίζει τον εαυτό της.

Θυμήσου όλα όσα έχεις ακούσει κατά καιρούς για αντικείμενα που θα ήθελε να αγοράσει ο φίλος/φίλη σου και δεν το έκανε γιατί το θεωρούσε περιττό έξοδο. Είναι ευκαιρία να τα αποκτήσει από τα δικά σου χέρια.

Τέλος δώσε μεγάλη σημασία στη συσκευασία του δώρου. Είναι η μισή χαρά για τον παραλήπτη…Τυλίξτε το όμορφα και χαρίστε  του αυτά τα λίγα λεπτά της προσμονής μέχρι να ανοίξει τη συσκευασία και να αποκαλυφθεί η επιλογή σας.

Μην ξεχνάτε ποτέ οτι το δώρο θα πάρει τη θέση που του αξίζει όταν το προσφέρουμε με αγάπη και όχι απλά από υποχρέωση.